Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Επιλογή των Πολεμιστών



Η Έννοια του Πολεμιστή

Ο Πολεμιστής είναι κάτι παραπάνω από απλή έννοια. Είναι τρόπος ζωής  γνώσης,  πειθαρχίας, αυτογνωσίας και αυτοπειθαρχίας 25 ώρες το εικοσιτετράωρο.
Ο πολεμιστής δεν ψάχνει για παρηγοριές και καταφύγια σε ένα κόσμο ψεύτικης ευσπλαχνίας όπου τα συναισθήματα των ανθρώπων είναι αυτά που τους βολεύουν κάθε φορά.
Οι 7 ήταν υπέροχοι είναι η υπέροχη ταινία σε  διασκευή από τους 7 σαμουράι του Ακίρο Κουροσάβαμε τον Γιουλ Μπρύνερ,  Λήβ  Μάρτιν και  Στηβ Μακ Κουίν.
Στον κόσμο των 7 σαμουράι, οι χωρικοί ζουν ανέμελα και ειρηνικά μέχρις ότου ο Καλβέρα, ο αρχιληστής  της περιοχής τους, ζητάει πιο πολλούς φόρους και όλη την σοδειά και ο οποίος λέει επιγραμματικά και κυνικά:
«Αν ο θεός δεν ήθελε να τους τα παίρνουμε δεν θα τους έκανε πρόβατα»
Στην απόγνωση τους ρωτούν τον γέρο σοφό που μένει σε ένα καλύβι πτωχικό,έξω από το χωριό.  Συγκεντρώστε ό,τι μπορείτε και ψάξτε να βρείτε ικανούς άνδρες να σας προστατέψουν, τους λέει σε τόνο επιτακτικό.
Τα δώσανε όλα όσα είχαν και βρήκαν 7.
Ο Κρις λέει λακωνικά:
«Μου έχουν προσφέρει πολλά, αλλά ποτέ ΟΛΑ»
Και , δέχεται.
Πηγαίνουν στο χωριό.
Ζηλεύουν την  αμέριμνη  ζωή των χωρικών, νιώθουν την μοναξιά των πολεμιστών.
Οι χωρικοί  τους φοβούνται,  δειλιάζουν, τους προδίδουν στον Καλβέρα , ο οποίος δεν τους σκοτώνει  αλλά, τους παίρνει τα όπλα και τους αφήνει να φύγουν, βέβαιος ότι δεν θα ξαναγυρίσουν  ύστερα από αυτήν προδοσία.
Όμως ξαναγυρίζουν.
Γιατί αναρωτιέται ο αρχιληστής, πεθαίνοντας.
Γυρίσατε για αυτό το χωριό και αυτούς τους ανθρώπους, δεν το αξίζουν.
Οι περισσότεροι δεν αξίζουν να αγωνιστεί κανείς για αυτούς. Είναι δειλοί, μικρόψυχοι, κουτοπόνηροι και ανόητα ιδιοτελείς. 
Το κάνεις για σένα … απλά, για τις ιδέες σου και τα ιδανικά σου και το καταλαβαίνεις μόνο εσύ και  μερικοί άλλοι  7… το πολύ. Γι΄ αυτό το κάνει ο πολεμιστής και γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζήσει κανείς.

Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν 3 είδη ανθρώπων:
οι Χωρικοί
οι Αρχιληστές
και  οι Πολεμιστές 
Παίρνει   θέση και   διαλέγει κανείς όπου  ανήκει, της ιδίας πάστας και δομής.



Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου