Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ο Μαγικός Ρεαλισμός του Ομήρου


Υπερρεαλιστικός Όμηρος



«Όλοι μιλούν για ορθολογισμό σε ένα  κόσμο τόσο ανεξέλεγκτα τρελό.»

Δυστυχώς ή ευτυχώς  ο κόσμος δεν είναι μόνο ορθολογικός  διαφορετικά δεν θα υπήρχαν τόσοι πολλοί  ιδεαλιστές, θρησκευόμενοι,  θρησκευτές,    και ονειροπόλοι  ρομαντικοί  συγγραφείς  και ποιητές. Αγαπώ τους  ονειροπόλους ,τους αθεράπευτα ρομαντικούς,  τους  ανορθολογικά τρελούς τον Όμηρο τον Αλέξανδρο τον Λεωνίδα τον   Κολοκοτρώνη  και σας όλους μαζί γιατί είναι σίγουρο πως κάτι μέσα στο αίμα  μας κυλά από  μια  φλόγα  αυτή   που έχει υψωθεί σε αυτό τον  μεσογειακό τόπο, το μέσον της γης
 από τα χρόνια τα παλιά.
Όποιος και να ήταν ο Όμηρος ό,τι και να ήταν, επειδή και τα ελάχιστα λόγια γραπτά ή προφορικά προδίδουν τα βάθη της καρδιάς  έζησε ως κυνηγός πολεμιστής και μίλησε ως ονειρευτής ποιητής.
Είμαστε οι επιλογές μας. Είμαστε ό,τι γράφουμε, ό,τι λέμε αλλά και ό,τι σκεπτόμαστε και ο κόσμος γύρω μας , Η πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα αυτών  των απορροιών. Εμείς τον δημιουργούμε εμείς τον συντηρούμε εμείς τον υποστηρίζουμε, εμείς τον καταστρέφουμε με τον τρόπο που σκεφτόμαστε που μιλούμε και γράφουμε.
Όλα είναι  ΣΚΕΨΗ και Όλα είναι ΔΡΟΜΟΣ αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά για να μας κάνει ευτυχισμένους.

Σας ασπάζομαι Αστραία

Καιρός  ίσως για ένα υπερρεαλιστικό μανιφέστο  "πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα".
"Τρισμακάριστε λαέ των Ελλήνων! Τι δύναμη θα είναι για σας η δύναμη του Διόνυσου αν ο θεός της Δήλου κρίνει αναγκαίο να μεταχειρίζεται τέτοιες γητειές για να γιάνει πάνω σας την διθυραμβική σας μέθη. Και ένας αθηναίος γέροντας θα απαντούσε στηλώνοντας πάνω του το υπέροχο βλέμμα του Αισχύλου: Πόσο θα υπέφερε αυτός ο λαός για να μπορέσει να γίνει τόσο ωραίος" !  Και τώρα συντρόφεψε με στην τραγωδία και έλα μαζί μου να θυσιάσουμε στο βωμό των δύο θεοτήτων.» «Νίτσε «η γένεση της τραγωδίας» και ο αντιπενθεϊκός αντιεξουσιαστή Διόνυσος στις Βάκχες με δύο  Ήλιους στον ουρανό.
 Στην συνείδηση, τον Απόλλωνα και  στον Διόνυσο, την διονυσιακή τρέλα, συγκάτοικοι και οι δυο στους Δελφούς.
Και τώρα συντρόφεψε με,  ποιητή
  σε ένα σουρεαλισμό  χωρίς όρια  και έλα μαζί μου  στην πέρα πάνω μέσα  πραγματικότητα στην  Πολιτεία την Ομηρική.


Για ένα υπερρεαλισμό χωρίς όρια!

Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου